Gastronomía

Com a bon poble mediterrani, a Benidoleig, parlar de gastronomia és parlar de cultura. La taula en els restaurants és un bonic espectacle on els plats tradicionals conviuen amb receptes de cuina internacional.

El paladar més exigent i la gana més voraç veuran recompensats els seus anhels amb uns plats sàviament acompanyats amb els famosos vins alacantins.

Val la pena destacar els aperitius típics de Benidoleig com ara les mandonguilles, el “bull amb ceba”, “els capellans torrats”, “faves bollides”, pop amb salsa, “la sangueta en ceba” o la “gamba amb bleda”.

Plats de la mar i de l’horta com les coques, que podem gaudir al costat de embotits com les llonganisses, les botifarres o el “blanquet”, sense oblidar la sobrassada, reminiscència dels antics colons mallorquins.

Com a ingredient indispensable en els plats més típics es troba l’arròs, ja sigui cuinat amb conill i tomàquet, amb fesols i cards, “al forn” (al forn amb embotit), oa la mundialment coneguda paella.

A aquests plats caldria afegir altres menys coneguts però igualment tradicionals i saborosos com són el “all i pebre” amb anguiles o el clàssic olla

Receptes

On menjar