Festes

Benidoleig celebra les seves festes majors a partir del primer dijous d’agost, en honor a Santa Bàrbara, la Immaculada Concepció i la Santíssima Sang.

Els actes religiosos transcorren durant tres dies seguits, celebrant-se cada dia un sant diferent. A la nit, les populars revetlles i “els bous al carrer”, atrauen gent de tota la comarca de la Marina Alta que es diverteixen barrejant-se amb els veïns del poble, estiuejants i residents estrangers.

És en aquestes celebracions lúdiques on el caràcter eminentment obert i festiu dels benidolejanos es transmet també a la gent d’altres llocs.

El dia de Sant Vicent Ferrer, el dilluns següent al dilluns de Pasqua, se celebra la tradicional “Fireta i Porrat de Sant Vicent”, festa dedicada al sant més universal de tots els valencians, on veïns i visitants, grans i petits comparteixen i gaudeixen nombroses actuacions i tallers, finalitzant amb la tradició de menjar-se la “Mona”, un dolç típic que gaudeix de gran prestigi en la rebosteria llevantina.

Amb aquesta festa es tracta de retornar l’esperit del tancament de les festes de Pasqua a la Marina Alta, que des de temps immemorials ha tingut en la Cova de les Calaveres seu escenari per excel·lència.